Autófóliázás spórolás

Spórolhatunk –e az autófóliázáson, s ha igen, akkor miként ?


Ha hosszútávon szeretnék használni a fóliát autójukon, akkor a szakemberek válasza az, hogy nem érdemes spórolni. A minőségüket hosszútávon megtartó fóliák ára a szakszerű munka színvonalához hasonló áron oldható meg, ez szinte törvényszerű. 

Egyértelműen, aki tartós jó minőségű autófóliát szeretne, annak számolnia kell azzal, hogy nem olcsó dolgokról beszélünk, mint ahogy annak felhelyezése sem filléres munka. Bármelyiken spórolunk a minőség már nem lesz olyan jó és tartós, mint a kettő együtt.  

autófólia és autófóliázás


Ennek elég szembetűnő jeleit tapasztalhatjuk. ( Például feljön a fólia a karosszéria elemek szélénél, esetleg felhelyezéskor levegő kerül alá, amitől buborékos lesz.)

Akkor számoljunk egy picit, hogy tisztán lássunk, hisz a számok beszélnek helyettünk… A minőségi komplett karosszériája 250.000 Ft-tól kb. 600.000 Ft-ig terjedő ár kategóriába sorolható. A legjellemzőbb a 300.00- 400.000 Ft körüli összeg. Akármilyen szakemberhez fordulunk mind ezt az ár fekvést fogják tudni mondani abban az esetben, ha a minőségre, törekszünk. 

Fontos megjegyeznünk, hogy ha ebben az esetben spórolunk, csak nagyobb gondot okozhatunk, hisz ha nincs megfelelő szaktudás vagy nem jó minőségű az autófólia azt autónk fényezése bánhatja, és csak kárt okoznánk ahelyett, hogy megvédenénk azt.

Egyértelmű hogy az autófóliázás összköltségének nagy részét maga a fólia ára jelenti.  Az árat természetesen a fólia fajtája határozza meg. Nem mindegy hogy matt, metál, karbonszálhúzott vagy akár króm. Persze mind ez más egyéb paraméterektől is függ.  A Fólia mindig a felrakás munkadíja alatt sorolható.  

A tényező, ami nagyban emeli az anyagárat az nem más, mint a texturált fólia. Ennek felhelyezésekkor a száll irányt is figyelembe kell venni hisz több maradék keletkezhet kevésbé rugalmas szabhatósága miatt igy az autó méretének is jelentősége van az árban. Döntésünket tehát alaposan meg kell gondolnunk!


Megjegyzések